Blog

Greške na sajtovima koje mogu da vas skupo koštaju

Web sajtovi su jedno od ključnih mjesta gdje se sreću mala preduzeća i klijenti. Dobro održavani sajt je važan za privlačenje novih mušterija, izgrađivanje povjerenja i njegovanje poslovnih odnosa sa postojećim.

Ipak, danas preko 30% malih i srednjih preduzeća sami održavaju web sajt i ne uspijevaju da postignu glavne funkcije koje su potrebne, kao što je optimizacija za mobilne uređaje, intergracija društvenih mreža i “user friendly” dizajn.

Pogledajmo spisak grešaka koje prave vlasnici sajtova kada ih sami održavaju.

NEMA POZIVA NA AKCIJU - bez jasnog poziva na akciju posjetioci ne znaju zašto posjećuju sajt ili šta kompanija ima da ponudi. Da li ste znali da 93% sajtova malih preduzeća ne prikazuje kontakt email i 49% nema broj telefona na sajtu.

LOŠ DIZAJN - vlasnici malih preduzeća zadaju sebi glavobolju  tako što se sami upuštaju u dizajniranje i imaju loše sajtove.

ODRŽAVANJE ODUZIMA PREVIŠE VREMENA - kada sami uređujete sajt rizikujete da trošite previše vremena koje možete mnogo bolje da iskoristite za razvijanje biznisa. Preko 60% vlasnika sajtova kaže da teško nalaze vrijeme za ažuriranje a 25% kaže da je cijena samoodržavanja prevelika.

NEMA STASTISTKE - bez statistike ne možemo da znamo kako sajt napreduje, koliko je posjećen, šta gledaju i slično. Nevjerovatno, ali 75% vlasnika ne koristi statistiku na sajtu.

LOŠ SEO - optimizacija za pretraživače je važna, jer vas tako nalaze potencijalne mušterije.

SAJT NIJE OPTIMIZOVAN ZA MOBILNE - Danas većina ljudi posjećuje sajtove putem mobilnih uređaja. Bez tehnologije koja omogućava ovakav prikaz, mala preduzeća gube važne klijente dok 60% malih preduzeća nema mobilni sajt.

NEMA LINKOVA KA DRUŠTVENIM MREŽAMA - omogućavajući posjetiocima da podijele iskustvo sa vašim proizvodom na mreži, vi omogućavate da informacija o vašem biznisu dođe do većeg broja ljudi.

NEMATE IT PODRŠKU - bez profesionalne podrške rizikujete, a greške mogu  da vas koštaju dosta novca. Kod profesionalnih firmi sa sajtom dobijate i pomoć . Jeste li znali da je 44% sajtova malih preduzeća hakerisano?

Podijeli ovaj članak